Kragujevac se zadužuje za neverovatnih pola milijarde dinara - iKragujevac


Vesti

Na današnjoj sednici Gradskog veća su utvrđeni predlozi Odluka o neverovatnom zaduživanju grada za finansiranje deficita tekuće likvidnosti kao i za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda.

Za te postupke, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je rekao da je prethodno pribavio saglasnost Vlade Republike Srbije, što znači da imamo mogućnost za uzimanje kredita jer nismo prezaduženi. Ukoliko odbornici Skupštine grada daju saglasnost na te predloge, prvi kredit u visini 240 miliona dinara biće iskorišćen za klasičnu tekuću likvidnost i biće otplaćen do kraja tekuće godine, a drugi od 350 miliona dinara za završetak kapitalnih investicija na infrastrukturi kao što su ulice Internacionalnih brigada, Radovana Mićovića, Partizanskih kurira kao i za završetak zgrade u naselju Stara radnička kolonija.

Na današnjoj sednici član Gradskog veća za investicije Nebojša Vasiljević informisao je članove veća da je svečano otvaranje objekta ambulante broj 4 i školskog dispanzera planirano za narednu nedelju. Obekat je tehnički primljen i izdata je upotrebna dozvola a u toku je faza opremanja. Ove sedmice radnici Elektrošumadije će priključiti objekat na sistem napajanja, a privodi se kraju i asfaltiranje partera. Vrednost radova sa PDV - om je oko 100 miliona dinara. Vasiljević je obavestio članove veća da su u završnoj fazi i radovi na Strelištu u objektu Druge kragujevačke gimnazije.

foto: Grad Kragujevac

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu