Kragujevčani za održavanje groblja duguju 55 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

Građani Kragujevca duguju JKP ''Gradska groblja'' oko 55 miliona dinara za tekuće održavanje grobnih mesta na godišnjem nivou.

U ovom preduzeću kažu da su bili primorani da tokom prošle godine tuže pojedine građane koji godinama ne izmiruju svoje obaveze i podsećaju da svoja dugovanja staraoci grobnih mesta mogu izmiriti i putem reprograma u više mesečnih rata.

Od 8.500 građana koji na ime godišnjeg održavanja grobnih mesta ''Gradskim grobljima'' duguju oko 55 miliona dinara, njih 2.000 se ne nalaze na adresama naznačenim u ugovoru sklopljenom sa ovim preduzećem, pa je nemoguće naplatiti potraživanja.

Ovo je bio i jedan od razloga za uvođenje desetogodišnje takse pre dve godine, jer na osnovu odluke o sahranjivanju staralac grobnog mesta ima pravo na zakup deset godina, nakon čega, ukoliko ne izmiri svoja dugovanja, gubi stečeno pravo.

Prema rečima nadležnih tokom protekle godine bili su prinuđeni da tuže 170 građana, jer više godina nisu izmirivali svoje obaveze.

U ovom preduzeću podsećaju građane da dugovanja mogu izmiriti i putem reprograma na 3, 6 ili 12 rata u zavisnosti od visine duga.

Održavanje grobnog mesta na godišnjem nivou košta 517 dinara, a desetogodišnja taksa je 1.537 dinara.
 

izvor i foto:rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu