Proslava Svetog Save pre roka - iKragujevac


Vesti

Ministar prosvete Žarko Obradović preporučio da se školska slava proslavi dva dana ranije.

Forum beogradskih gimnazija oštro je osudio preporuku ministra prosvete Žarka Obradovića da se školska slava Sveti Sava slavi u petak 25. januara, dva dana pre obeležavanja ovog praznika.


- Ne slušajte ministra, slavite Savindan na Savindan. Sveti Sava bi se čudio i krstio pozivu da se njegov dan proslavlja kad mu vreme nije - rekao je predsednik Foruma beogradskih gimnazija Miodrag Sokić.Prema njegovim rečima, preporuka ministra prosvete jednostavno nije dopustiva, a Prva beogradska gimnazija donela je odluku da neće poslušati ministrov predlog.


Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić izjavio je da na inicijativu Kancelarije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama, Ministarstvo je dalo preporuku da se slava Sveti Sava obeleži 25. januara. Ukoliko su neke škole već zakazale obeležavanje slave za nedelju 27. januar, ministarstvo smatra da to mogu da učine - kaže Kostić.

Nadamo se da Kragujevačke osnovne i srednje škole neće poslušati predlog i da će školsku slavu proslaviti onda kada je to i kalendarom predviđeno, na Svetog Savu 27. januara.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu