U petak počinju “Šumadijske zimske igre“ - iKragujevac


Vesti

U petak 18. januara 2013. godine počinje peti ciklus regionalnog takmičenja sela u okviru manifestacije “Šumadijske zimske igre“.

Šumadijske zimske igre su kulturno-zabavni program u okviru koga se sela takmiče u znanju iz poljoprivrede, istorije i geografije, igranju i pevanju. Igre su osnovane 2008. godine, a zamišljene su kao način obogaćivanja društvenog života na selu.

 U prvom krugu u selu Županjevac, koji je domaćin, sastaju Dobrača, Bare i Brzan, u drugom Čumić, Resnik i Dragobraća, trećem Kutlovo, Velike Pčelice i Poskurice i četvrtom Gruža, Donja Sabanta i Cvetojevac. Učesnici će se nadmetati u četiri kvalifikaciona takmičenja,

-Ovog puta smo poboljšali pravila “Šumadijskih zimskih igara“ i dodali još jednu igru u brzom ispijanju mleka, a program smo učinili fleksibilnijim, jer smo u kulturno umetničkom delu programa pružili mogućnost i manjim selima i naseljima da se uz kratak film predstave tačkom po slobodnom izboru, rekao je organizator Slobodan Lomović.

Finalno takmičenje Šumadijskih zimskih igara, za razliku od prethodnih godina kada se održavalo na kragujevačkom Šumadija sajmu, u martu 2013. godine biće održano u jednom od mesta za koji se žiri bude opredelio.

Organizator petog ciklusa takmičenja Šumadijskih zimskih igara je “Agencija VA“ pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, a uz podršku Radio televizije Kragujevac i Kragujevac Koncerta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu