Vasiljević čeka svedoke - iKragujevac


Vesti

Žarko Pavlović, Raka Marić i Dragoljub Lekić, trojica su svedoka koji se smatraju ključnim u postupku koji se vodi protiv bivšeg predsednika kluba Nebojše Vasiljevića, sekretara Darka Stojanovića i menadžera Zorana Pavlovića, ni danas se nisu pojavili u sudu.

Nijedan od njih trojice do sada nije došao na saslušanje. Sudija je zato, prema navodima advokata odbrane, za četvrtak, 17. januar, naložila policijsko privođenje.

- Tri svedoka su po stavu tužilaštva važna. Oni se ni danas nisu pojavili. Sudija je naložila policijsko privođenje za četvrtak. Očekujem tada, ako ih policija dovede, da će biti završena istraga u smislu saslušanja svedoka – izjavio je nakon ročišta advokat Borivoje Borović za Radio-televiziju Kragujevac.
 On je još dodao da smatra da je gotovo izvesno da će Nebojši Vasiljeviću da bude ukinut pritvor već u petak, odnosno čim se obavi saslušanje.
 Prema njegovim rečima, tužilaštvo je navođenjem velikog broja svedoka samo htelo da dâ na značaju ovom predmetu, u kojem, kako tvrdi, ne postoji nijedan drugi dokaz, već se sve zasniva isključivo na izjavama.
 - Moram reći da je ovo jedan od skrpljenih predmeta. Da je tužilaštvo podleglo pritisku „nekoga“ iz izvršne vlasti, očigledno ne samo u ovom gradu nego i van Kragujevca. Kakva je sudbina tih predmeta, videće se na kraju. Tužilac jednostavno mora odustati. Svedok sam velikog broja sličnih predmeta, kada se pokreće postupak očekujući neko veliko događanje, potrese u jednom gradu, ali od toga očigledno nije bilo ništa. Sud, koji je dosta korektan, trudi se da nepristrasno ovo završi i mislim da će stvarno, do kraja nedelje, konačno biti ukinut pritvor – kazao je Borović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu