"Malo" poskupljenje komunalnih usluga - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće u Kragujevcu odobrilo je juče povećanje cena usluga JKP Gradska groblja i JKP Čistoća, ali u daleko manjem procentu od zahteva koja su ova dva preduzeća uputila.

Član Gradskog veća za komunalnu privredu Zoran Jovanović rekao je na sednici GV da su Gradska groblja tražila povećanje cena od 25 odsto, a Čistoća za 20 posto, napominjući da su te dve firme u nove cenovnike ukalkulisale i povećanje PDV-a sa osam na 10 odsto, zatim porast svih realnih troškova poslovanja, kao i stepen amortizacije opreme koju koriste u radu.

- Gradsko veće odlučilo je da se odobri povećanje, u oba slučaja od po 5,5 odsto za usluge preduzeća i dva odsto po automatizmu na osnovu povećanja stope PDV-a koju je propisala država, kazao je Jovanović.

Gradsko veće je dalo saglasnost na program poslovanja Gradske agencije za saobraćaj (GAS) za 2014. godinu, čime će biti omogućena nesmetana organizacija gradskog i prigradskog saobraćaja. Veće je odobrilo učešće Komisije za rodnu ravnopravnost u realizaciji projekta ‘’Unapređenje položaja žena na selu’’, čiji je nosilac nevladina organizacija ‘’Oaza sigurnosti’’, a donator Kraljevina Norveške. Krajnji cilj ovog projekta je izrada lokalnog plana za poboljšanje položaja žena na selu.

Odlukom GV imenovana je komisija za procenu stanja i izradu projektnih zadataka investicionog održavanja, sanacije, adaptacije ili rekonstrukcije seoskih domova kulture na području Kragujevca.

Pomoćnica gradonačelnika za poljoprivredu dr Snežana Živanović Katić rekla je da se 17 sela obratilo Gradskom veću sa zahtevom da se rekonstruišu ili adaptiraju postojeći, ili izgrade novi domovi kulture. Zadatak novoformirane komisije je da sagleda stanje na terenu, kako bi se ušlo u postupak izrade projektne dokumentacije, a kasnije i radova na rekonstrukciji seoskih domova kulture.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu