Verko, protest ili pritisak na pravosuđe? - iKragujevac


Vesti

Danas je oko 11h ispred zgrade Višeg suda u Kragujevcu održan protest u okviru akcije "Mi smo Vaše komšije" koju organizuje stranka Zajedno za Šumadiju.

Akcija se organizuje sa ciljem pružanja podrške funkcionerima stranke koji su uhapšeni u policijskoj akciji "komšija" i od kojih se Nebojša Vasiljević nalazi u tridesetodnevnom pritvoru, dok je Zlatko Milić pušten da se brani sa slobode.
Otvoreno se postavlja pitanje da li je cilj ove akcije samo protest ili pritisak na pravosudne organe?
Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanović uputila je otvoreno pismo državnom vrhu zbog dešavanja u Kragujevcu i političkih procesa protiv njihovih funkcionera. Pismo, koje su osim predsednika ZZŠ Veroljuba Stevanovića potpisali i dvoje potpredsednika Slavica Saveljić i Saša Milenić, upućeno je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću.
Podsećamo da je lider Zajedno za Šumadiju za ovu akciju optužio sina predsednika Srbije i Srpsku Naprednu Stranku, i da njom žele da ruše gradsku vlast.
Na poslednjoj sednici Skupštini grada u 2012. godini odbornik demokratske Stranke Dušan Obradović izjavio je da su direktori Javnih preduzeća naredili radnicima da izađu na ulicu i podrže akciju "Mi smo vaše komšije".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu