ZASTRAŠUJUĆE: progovorio o SEKTI CRNA RUŽA! (FOTO +18!) - iKragujevac


Svaštara

Sektaški rituali su daleko od onoga što je blisko i razumljivo običnom čoveku i svojevrstan su prikaz izopačenog uma.

Od konzumiranja umočenog peciva i hleba u životinjsku krv, preko spavanja u grobnicama, prostituisanja, ubistava i samoubistava do orgijanja, pripadnici sekti ne prezaju ni od čega vodeći se principom kontriranja svemu što je hrišćansko.Ovo je naročito svojstveno najopasnijoj sekti kod nas i u svetu - "Crna ruža".

Više puta sam ulazio na njihove obrede i nalazio ih na crnim misama. Misa počinje uglavnom na skrovitim mestima ili grobnicama spremljenim za sutrašnju sahranu. Oni se skupe, a pošto ih mrze da mese hleb, kupe neke žu-žu pogačice koje kasnije natope krvlju zeca ili neke životinje. Sve se to dešava uz upotrebu narkotika i na kraju se završava orgijama. Novi član koji se inicira ima jedan od uslova da prespava u grobnici koja je spremna za sutrašnju sahranu.

Edukacija o prisustvu sekti na našim prostorima je minimalna, a upravo je izostanak edukacije o opasnosti i destruktivnosti sekti razlog zbog kog im se lakoverno, i iz neznanja pristupa. Neophodnost da o sektama počne da se priča ne samo kada se dogodi neka tragedija, već da se konstantno podiže svest o destruktivnosti ovih organizacija je više nego jasna.

Problem je što se većina sekti ne naziva tako, već su dobile status verske zajednice . U edukaciji o problemu i roditelji treba da imaju ključnu ulogu.

Psiholog Marija Milošević objašnjava kako uopšte dolazi do toga da neko uspe da bude vrbovan, i da pristupi sekti:
Ljudi koji pristupaju sektama su često nesrećni, bez samopouzdanja, nezadovoljni, željni pažnje. Oni su najlakši za vrbovanja jer će u upakovanoj priči o sreći i raju tražiti utehu. Nesigurni u toj potrazi za pripadanjem pristupaju sektama gde ih fasciniraju magijskim motivima kroz knjige i filmove. Žele da se osećaju superiorno i moćno, i u i u tom procesu gube sposobnost za zdravo rasuđivanje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu