Slon “plakao” nakon spasavanja iz 50-godišnjeg ropstva [Video] - iKragujevac


Svaštara

Slon po imenu Radžu je bio maltretiran, tučen i izgladnjivan otkako je kao beba odveden iz divljine.

On je bio u vlasništvu Indijca koji ga je terao da jede papir i plastiku i koristio za prosjačenje, prenosi "Independent".

Organizacija “Wildlife SOS UK” iz Velike Britanije, koja se bavi spasavanjem i brigom o životinjama u Indiji, pomoću državnih službenika i policije je u toku noći između 3. i 4. jula spaslo životinju.

Vlasnik je pokušao da ih zaustavi tako što je slona vezao dodatnim lancima i pozvao prijatelje da blokiraju put kako kamion ne bi mogao da prođe.
On je na kraju odustao i pustio ljude da ga odvedu.

Volonteri i radnici “Wildlife SOS UK” su se satima trudili da pridobiju slonovo poverenje, davajući mu hranu, sve dok nisu uspeli da ga smeste u kamion kojim su ga odvezli u sklonište.

Kada su ga spasli, volonteri su rekli da su videli suze kako teku niz njegovo lice.
“Tim je bio zapanjen kada je video suze kako se slivaju niz njegovo lice u toku spasavanja. Bilo je to neverovatno emotivno za sve nas. Znali smo u srcu da je on shvatio da smo ga upravo spasli. Slonovi nisu samo veličanstvene već i veoma inteligentne životinje za koje je dokazano da imaju sposobnost da osete tugu, pa možemo samo da zamislimo kakvo je mučenje preživljavao pola veka”, rekla je Pudža Binepal, portparol organizacije.

 Suosnivač “Wildlife SOS UK” Kartic Satjanarajan je rekao da je Radžuov bivši vlasnik izvikivao komande kojima je pokušao da natera slona da ih napadne.
“Mi smo odbili da se povučemo i tada su suze pošle niz Radžuovo lice. Nema sumnje da su neke suze bile izazvane bolovima, ali takođe je izgledalo da on oseća da promena dolazi. Izgledalo je kao da oseća nadu prvi put nakon veoma dugog vremena”, rekao je Satjanarajan.

Nakon dva dana vožnje Radžu je konačno stigao u grad Mathuru gde su mu pažljivo uklonili preostale lance sa šiljcima i on je konačno mogao slobodno da hoda.
On polako vraća normalnu težinu i veterinari mu leče rane.

Radžu je jedan od mnogih slonova kojima je majka ubijena ili koji su oteti od krda kada su bili mali.

Nesrećne životinje zatim vlasnici vezuju i tuku dok ih ne nateraju da slušaju njihove komande.

{youtube}y2ejQN6OVdU{/youtube}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu