Bajern po peti put prvak Evrope! - iKragujevac


Sport

Fudbaleri minhenskog Bajerna potvrdili su dominaciju u svetskom fudbalu u sezoni 2012/13 osvojivši Ligu šampiona! Sjajno finale Lige šampiona na ''Vembliju'', a junak meča je Arjen Roben, koji je postigao gol odluke u 89. minutu! 

Bavarci su u prvom sve nemačkom finalu u istoriji na Vembliju savladali Borusiju iz Dortmunda sa 2:1.

Fantastično finale rešio je Arjen Roben golom u 89. minutu i tako skinuo sa sebe kletvu nakon velikih promašaja u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona i finalu Svetskog prvenstva 2010. Sjajni Holanđanin je proglašen za igrača utakmice, pošto je prethodno bio asistent kod prvog gola.

Obe ekipe pokazale su zbog čega je nemački fudbal postao uzor svima u Evropi. Viđen je moderan fudbal sa mnogo trčanja, mnogo fantastičnih dodavanja i mnogo briljantnih poteza, a na kraju je bolji ipak slavio iako je Borusija bila više nego dostojan protivnik.

Bajern je poveo golom Mandžukića u 60. minutu, osam minuta kasnije izjednačio je Gindogan sa penala, a Roben je minut pre kraja doneo Bavarcima veliko slavlje.

Treba istaći i briljatno izdanje srpskog reprezentativca Nevena Subotića koji na kraju ipak nije imao sreće da osvoji najvredniji trofej u klupskom fudbalu.

foto: beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu