Birčević: Ne smemo potceniti Metalac - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog, večeras od 19 časova,  u devetom kolu Superlige Srbije dočekuju valjevski Metalac. Krilni centar Kragujevčana Stefan Birčević napominje da ekipa Metalca zaslužuje poštovanje ali da se za konačan ishod pita isključivo Radnički.

Dva vezana trijumfa vratila su trećeplasirani tim ligaškog dela ABA lige u borbu za plej-of u domaćem šampionatu.

Nakon Partizana i Konstantina, u "Jezero" u sredu stiže ekipa Metalca iz Valjeva koja je u prvom delu sezone namučila Kragujevčane.

"U Valjevu smo odigrali neizvesnu utakmicu jer nismo bili dovoljno agresivni, nedovoljno snage smo ispoljili. Želja za pobedom nije bila sporna. U sredu ćemo da ponovimo tu želju, a zaigraćemo sa znatno više energije, to je ključna pouka iz iskustva sa Metalcem, ali i još nekim ekipama" ističe Stefan Birčević.

Uprkos poštovanju koje igrači Radničkog gaje prema narednom protivniku, Birčević uverava da će partija njegovog tima biti presudna za konačan rezultat.

"Konačan ishod zavisiće samo od našeg pristupa. Valjevci su u prvom delu sezone gubili tesnim rezultatima, u međuvremenu su se razigrali, bolje povezali svoje redove. Tako su u poslednja tri kola došli do dve pobede, a jedna im je baš izmakla, protiv Vojvodine. Mislim da nam dolaze u dobroj formi. To nas, sa jedne strane, obavezuje da igramo maksimalno motivisani, a sa druge, da se postavimo bez imalo potcenjivanja i sa punom odgovornošću. Znamo kako da ne dovedemo pobedu u pitanje i to ćemo demonstrirati u sredu" poručio je Birčević.

Radnički trenutno ima 4 pobede i četiri poraza dok je Metalac u nepovoljnoj poziciji sa samo dve pobede iz osam utakmica.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu