Stevović: Inkluzivnim sportom protiv stigmatizacije dece sa posebnim potrebama - iKragujevac


Sport

U okviru Dečije nedelje koja se ove godine obeležava pod sloganom Podeljena sreća dva puta je veća u dvorištu Parohijskog doma u Maršiću mladi fudbaleri FK Radnički 1923 družili su se i igrali kratke utakmice sa mladima iz Udruženja za pomoć deci i mladima sa smetnjama u razvoju “Sveti Vasilije Veliki”.

"Prva u nizu aktivnosti obeležavanja Dečije nedelje je druženje sa mladima iz Udruženja za pomoć deci i mladima sa smetnjama u razvoju “Sveti Vasilije Veliki”. Želimo da kroz inkluzivni sport omogućimo deci sa posebnim potrebama sruše predrasude koje vladaju u društvu. Želim da na ovakav način otklonimo stigmu koja prati osobe sa intelektualnim i fizičkim invaliditetom. Kroz sport ćemo deci sa posebnim potrebama omogućiti jaču društvenu interakciju koja bi trebalo da bude osnovno pravo svih nas. Smatram da bi ovakvi događaji trebalo da postanu praksa i da se češće održavaju. " istakao je član gradskog veća za sport Predrag Stevović.

U Dnevnom boravku Parohijskog doma u Maršiću nedeljno boravi oko 45 mladih i dece iz Udruženja “Sveti Vasilije Veliki”. Sa korisnicima već četiri godine svakodnevno rade stručni ljudi, ispunjavaju predviđene planove u cilju njihovog osamostaljivanja i učenja svakodnevnih obaveza

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu