Muta: Pomozimo Tijani - iKragujevac


Sport

Pozivu koji je porodica Ognjanović uputila javnosti da pomogne skupoceno izlečenje njihove ćerke Tijane odazvao se i šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Radnički Miroslav Muta Nikolić.

- Prek sam, ali emotivan čovek. Ta prekost, međutim, ne važi u roditeljstvu. Deca su najvrednije što imamo, moramo da ih zaklanjamo, kako svoje rođeno potomstvo, tako i decu drugih ljudi. Kao roditelj, saosećam sa porodicom Ognjanović i pridružujem se akciji dvojako - prosleđujem poziv sugrađanima da se pridruže akciji u Kragujevcu, a istovremeno uzeću učešće na najneophodniji način - uplatom. Dan pre utakmice Radnički-Mega Vizura uplatiću sto hiljada dinara na račun porodice Ognjanović, sa nadom da će mala Tijana, posle operacije u Americi, nastaviti da raste bez zdravstvenih tegoba, rekao je Muta.

Strateg Kragujevčana podseća da je Radnički podržao organizovanu akciju za prikupljanje pomoći u Kragujevcu. Biće sprovedena u subotu pre utakmice trećeg kola Superlige Srbije između Radničkog i Mega Vizure, zakazane za subotu od 17 časova i 30 minuta.

- Pozivam sve Kragujevčane da se uključe u akciju, naročito ljubitelje košarke. Dođite u subotu na utakmicu koju igramo protiv Mega Vizure, a sat vremena pre meča priložite koliko možete. Posebno pozivam dobrostojeće među mojim Šumadincima, one koji u halu Jezero ulaze na službeni ulaz. Mnogo je "običnog sveta" koji saoseća sa Tijanom i njenom porodicom, ali nisu u materijalnoj mogućnosti. Neka i oni uplate koliko mogu. A mi koji imamo više, treba više i da priložimo, naglasio je Muta.

Napominjemo da sva potrebna sredstva još nisu prikupljena, akcija za Tijanino ozdraveljne i dalje traje. Prenosimo informaciju porodice Ognjanović da je obezbeđen depozit od pola miliona dolara za odlazak u Ameriku, ali tu nije kraj finansijskim iskušenjima roditelja. Potrebno je da se završi transplantacija koja košta preko 200 hiljada dolara, a potom sledi lečenje koje će da košta skoro kao polovina operacije.

izvor/foto: kkradnicki.rs

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu