Đavoli znaju kako se navija - iKragujevac


Sport

U želji da utakmice KLS postanu istinski praznik sporta, a košarkaške hale mesto gde će navijači gledati i sportski navijati, košarkaški klub Radnički zajedno sa ostalim klubovima Superlige podržao je mere za sprečavanje vređanja učesnika utakmica.

U slučaju da tokom utakmice bude ličnog vređanja, prvi sudija je dužan da prekine utakmicu, a zvanični spiker treba da upozori publiku da prestane.

Ako se to nastavi, upozorenje treba da uputu zvanični predstavnik kluba, a ako se i tad ne prekine, onda navijačima treba da se obrati kapiten.

U slučaju da nijedno upozorenje ne pomogne, sudija je dužan da preko delegata meča zatraži od policije da isprazni deo tribina. Ako ni to ne bude moguće, utakmica se prekida i nastavlja se u naredna 24 sata bez prisustva publike.

Obavezujući dokument, u ime Radničkog potpisao je predsednik Kragujevčana Ivan Grujin, koji napominje da su navijači Radničkog ''Đavoli'' bili primer kako se voli i navija za svoj klub.

- Radnički daje punu podršku aktu. Postoji potpuna saglasnost svih superligaša u tome, a sav rivalitet ostavljamo za teren. Zagovaramo poštovanje ove mere jer očekujemo da će isto tako biti i u svim dvoranama gde će gostovati naša ekipa. Podržavamo da ne budu ličnog vređanja u hali Jezero jer želimo da članovi našeg kluba imaju jednako korektan tretman kad igraju van Kragujevca. Podrška Radničkom ne znači vređanje rivala. Ne sumnjamo da će naši navijači još snažnije da podržavaju Radnički tokom Superlige, kanalisanjem pozitivne energije ka našim igračima, kao nebrojeno puta do sada, uveren je Grujin.

izvor: kkradnicki.rs

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu