Tigrice ostale bez direktora - iKragujevac


Sport

Stavro Rašković posle pet godina nije više sportski direktor šampionki iz Kragujevca.

Šta je to nekadašnjeg igrača Kragujevčana i Partizana navelo na ovakvu odluku već s prvim danima nove godine?

– Razlozi su isključivo lične prirode, pre svega poslovne obaveze koje me očekuju u narednom periodu zbog čega neću biti u mogućnosti da odrađujem svoj deo na potrebnom nivou kao što sam to činio u poslednjih pet godina. Očekuju me novi izazovi u životu, rukomet ostaje u venama – objašnjava Rašković.

Zvučite gotovo kao predsednik RSS Marjanović na decembarskoj skupštini, nije li to neka epidemija, zar tek tako da odlaze valjani ljudi?

– Odluku nisam doneo “preko kolena”, dugo sam vagao, razmišljao i mislim da je sada pravi momentat, klub je stabilan, sređen, na zdravim nogama...

Činjenica, prvi put u istoriji osvojena je šampionska titula, proleće čekate u Evropi, u osmini finala Kupa Kupova, gotovo sve što vredi u našem domaćem rukometu je Kragujevcu, rukomet je u poslednje vreme u procvatu u srcu Šumadije. Bili ste i valjani domaćini i reprezentaciji u kvalifikacijama.

– Sa ljudima u klubu i devojkama sam se rastao maksimalno korektno, ljudski uz najbolje želje u predstojećim izazovima. Zahvalan sam svima na saradnji od lokalne samopuprave preko Saveza, igračica, rukometnih radnika, medija. Ponosan sam na saradnju i odnos pre svega drugarski, prijateljski,. Ali i profesionalni sa svima.

Ko će Vas naslediti?

– Ne znam kakvu zamisao ima predsednik Stanišić, lično bih voleo da to bude neka od bivših igračica. One bi najbolje razumele devojke i probleme rešavale u hodu, bez trzavica, kako smo i do sada činili.

izvor: zurnal.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu