Muta: Zašto se odričemo Srba - iKragujevac


Sport

Podigla se velika prašina oko toga hoće li Radnički iz Kragujevca morati da se odrekne nekih stranaca za Kup Radivoja Koraća.

Još nije rešena dilema da li će trener Miroslav Nikolić na tom takmičenju moći da računa na Aleksandra Ćapina, Miloša Borisova, Ratka Vardu i Stivena Markovića kao na domaće igrače, ili će u konkurenciji još Teriko Vajta, Metjua Brajana Emeninga i Marka Vortingtona morati da odabere četvoricu "stranaca".

Trener Radničkog Miroslav Nikolić uveren je da nije slučajno što se to pitanje našlo na dnevnom redu baš pred meč ABA lige sa Partizanom u ponedeljak.

“Znam odakle vetar duva, nisam od juče u srpskoj košarci. Nego, ne mogu da verujem da se i danas odričemo naših Srba. Uvek sam hteo da tim prvo popunim domaćim igračima, da se na treningu priča srpski, pa tek onda razmišljao o strancima”.

Ćapin  je trenutno najkorisniji igrač ABA lige, a kome bi, prema jednom tumačenju propisa, bilo svejedno da li će igrati za srpski ili hrvatski klub. U oba bi se vodio kao stranac.

“Suludo je izjednačiti takvog igrača sa strancima. Ako napravimo takvu podelu, još više bismo oslabili bazu odakle klubovi mogu da crpe dobre domaće igrače. Malo je Srba. Ćapin godinama živi u Beogradu, dete je Partizana, ima naš pasoš. To što je morao da ode i da se bori za život, ne znači da treba da ga kažnjavamo i ne dozvolimo da se vrati u maticu”, kaže Nikolić.

izvor: kkradnički.com   (foto: beta)

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu