Najbolji košarkaš Crnokose prešao u Radnički - iKragujevac


Sport

Radenko Pilčević do kraja sezone biće član Radničkog iz Kragujevca. Doskorašnji košarkaš Crnokose iz Kosjerića potpisao je ugovor do kraja sezone, sa mogućnošću produženja.

Pilčević je bio ubedljivo najkorisniji igrač u 13 utakmica koliko je odigrao. Prosečno je postizao 18 poena, imao je po dva skoka i pet asistencija, za 30 minuta koliko je provodio na terenu. 

Jedan je od najzaslužniji što se Crnokosa nalazi u vrhu tabele KLS sa skorom 10-4 koliko imaju i FMP i Borac. Šesti je igrač po korisnosti, treći asistent, a peti strelac Lige. Plejmejker (188 cm) rođen 1986. godine karijeru je počeo u Drugoj srpskoj ligi. Bio je član Zrenjanina, Kosjerića, Ribnice i Železničara. Zatim je nastupao u Superligi Srbije za čačanski Borac gde je igrao dve godine.

U svojoj drugoj sezoni za Čačane došao je do proseka od 10,7 poena, dva skoka, 2,9 asistencija i 1,5 ukradenih lopti po utakmici. Zatim je potpisao ugovor sa nemačkim MBC i igrao u Bundesligi. Učinkom od 7,4 poena, 1,7 skokova i 3,2 asistencija po utakmici bili su zadovoljni trener Harmsen i stručni štab, pa je produžio ugovor do leta 2011. Posle godinu dana u Gisenu (2011/2012) Pilčević se preselio nazad na Balkan kako bi u sezoni 2012/2013 igrao za Feni iz Kavadaraca.

izvor: sportal.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu