Radnički premijerno pred Kragujevčanima u Ligi šampiona - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog dočekuju Partizan u premijernom meču Lige šampiona u svom "Parku" u sredu od 20 časova.

Za Kragujevčane ovaj meč dolazi u nezgodnom trenutku, posle poraza od Crvene zvezde u Superkupu Evrope, ali su i ranije pokazali da umeju da se dignu iz pepela.

- I u ovoj utakmici idemo na trijumf, posebno što će nam posle brejka protiv Galatasaraja, prema nekim našim računicama, sve pobede na domaćem terenu biti dovoljne za plasman na „fajnal-siks“. Neće biti lako, jer posle poraza u jednoj finalnoj utakmici moramo da odradimo dobru psihološku pripremu i pružimo maksimum – smatra Dejan Jovović, trener Radničkog.

U šumadijskom taboru nadaju se da će uz podršku navijača uspešno preskočiti narednu prepreku.

- Mislim da posedujemo kvalitet i iskustvo da odigramo predstojeće duele na vrhunskom nivou. Prednost je što igramo na svom bazenu i nadam se da ćemo imati barem približnu atmosferu onoj koju je Zvezda imala u Bečeju, gde se videlo koliko znači podrška sa tribina – rekao je strateg Radničkog.

Zaista se retko dešava da se dva srpska tima sastanu u nekom evropskom takmičenju, a Kragujevčanima će ovo biti drugi put u razmaku od četiri dana. Sa Partizanom su se sastajali i na startu domaćeg šampionata, kada su slavili sa 11:8.

- Ne smemo da se opustimo nijednog momenta, jer smo u prošloj utakmici videli da Partizan koristi i najmanju šansu. Iako su mladi i željni dokazivanja igraće agresivno, iz sve snage, bez prevelikog respekta prema protivniku. Iskreno se nadam da nećemo ponoviti greške iz utakmice sa Zvezdom – kazao je Aleksandar Ćirić, iskusni vaterpolista Radničkog.

izvor: vkradnicki.com   foto: beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu