Ispitivanje javnog mnjenja i kako bi izgledali rezultati izbora u Kragujevcu - iKragujevac


Politika

Vreme pred izbore odlikuje pojačana aktivnost agencija za ispitivanje javnog mnjenja u merenju rejtinga političara i političkih partija.

Istraživanje u koje je iKragujevac imao uvid, urađeno je na uzorku od 1000 ispitanika u gradu Kragujevcu, pokrivene su sve kategorije društva od starosne dobi do socijalnog stanja, takođe su uključeni i pripadnici nacionalnih manjina na teritoriji grada Kragujevca.

Blizu 55 odsto birača glasalo bi za SNS kada bi parlamentarni izbori bili održani u nedelju, pokazalo je poslednje istraživanje. Za Savez za Srbiju (SzS) glasalo bi 11,8 odsto birača, a za Socijalističku partiju Srbije (SPS) 10,1 odsto.

Blizu 37,8 odsto birača glasalo bi za Srpsku Naprednu Stranku  Aleksandar Vučić – za našu decu, gde je prvi na listi NIkola Dašić, kada bi lokalni izbori bili održani u nedelju u Kragujevcu. Veroljub Stevanović – Verko 23 odsto birača, Socijalistička Partija Srbije 11 odsto birača, 300 Kragujevčana 3.2 odsto birača i oni su najveće iznenađenje ovog ispitivanja. Dok su ostale liste daleko ispod cenzusa. 

Na parlamentarne i lokalne izbore, kad bi se na birališta izlazilo u nedelju, izašlo bi 47 odsto birača, a trećina biračkog tela (29 odsto) ne bi glasala.

Ne zna da li bi izašlo na izbore i nema stav o tome 24 odsto anketiranih.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu