''Karavan 300 Kragujevčana'' u naselju Pivara - iKragujevac


Politika

Udruženje građana "300 Kragujevčana" počelo je sa predstavljanjem svog programa "Za bolji život u Kragujevcu 2020.-2025. godina" tribinom " Karavan 300 Kragujevčana" u naselju Pivara. Veliki broj građana tog ali i okolnih naselja prisustvovao je tribini koju ocenjuju kao dobru, jer su kako kažu prvi put čuli konkretna rešenja za nagomilane probleme sa kojima se bore svakodnevno. 

U razgovoru sa predstavnicima Udruženje građani su istakli da je problema mnogo ali da su zagađenost vazduha, loša ulična rasveta i Pivarski park najveći, kao i da već godinama ukazuju na njih, ali da do danas nije bilo ni naznaka njihovom rešavanju. Zbog svega navedenog, građani ovog dela grada obratili su se Udruženju građana " 300 Kragujevčana" jer su, kako sami kažu, prepoznali dobre ideje tima koji je već realizovao akcije u prethodnom periodu a koje su rezultirale pomakom u rešavanju nekih od navedenih problema.

"Drugačiji pristup i konstantna interakcija sa građanima, bili su sasvim dovoljan motiv za "Ljubitelje pivarskog parka" da podrže rad Udruženja " 300 Kragujevčana", istakao je Uroš MIlošević. " Rad "300 Kragujevčana" nas je ponovo pokrenuo da nastavimo sa aktivnostima koje smo zapčeli još 2014. godine."

Govoreći o programu, u Udruženju "300 Kragujevčana " ističu da su oni od samog početka u svoj fokus stavili isključivo svakodnevne probleme građana sa kojima se i sami sreću i bore i da je upravo njihov program zasnovan na tom načelu. Predsednik Udruženja građana " 300 Kragujevčana" Dušan Zeka Aleksić je istakao da su tribine prilika da se građani upoznaju sa njihovim idejama, programom i radom ali i da ukažu na probleme koje imaju, kako bi zajednički pronašli put za njihovo rešavanje. Kako Aleksić kaže i u narednom periodu najbitnija će im biti konstantna interakcija sa Kragujevčanima i ukazivanje na probleme kroz ciljano osmišljene akcije koje su i u prethodnom periodu nailazile na dobre reakcije i pokrenule rešavanje pojedinih problema u nekim delovima grada.

Pored tribina u gradskim naseljima, svoj program, Udruženje, će predstaviti i na seoskom području, uz pomoć partnerske organizacije pokrsta "Volim selo svoje" sa kojima su nedavno postigli dogovor oko zajedničkog nastupa na predstojećim loklanim izborima. Prema rečima Aleksića, saradnja ove dve organizacije je najlogičniji sled stvari, obe su novoformirane, sa jasnim ciljem da se poboljšaju uslovi života na lokalu, a predstavnici pokreta " Volim selo svoje" najbolje znaju sa kakvim problemima se bore ljudi u seoskoj sredini, zbog čega će upravo oni predstavljati zajedničke ideje ljudima okolnim selima.

Udruženje građana " 300 Kragujevčana" realizovaće ukupno osam tribina u najvećim naseljima Kragujevca, a prva naredna biće održana u naselju Beloševac. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu