Posadi stablo sa svojom porodicom - 300 Kragujevčana - iKragujevac


Politika

Udruženje građana "300 Kragujevčana" poziva sugrađane da se uključe u akciju sadnje stabala na Bubanj jezeru.

Više o akciji: Udruženje građana "300 Kragujevčana" pokreće akciju sadnje stabala na Bubanj jezeru u Kragujevcu ovog proleća.

Članovi udruženja doniraće jedan deo iznosa potrebnog za sadnice, a vas pozivamo da se uključite kako bismo zasadili još više!

Zbog velikog broja sugrađana i drugih ljubitelja zelenila i prirode koji su se javili sa željom da se uključe u akciju i obogate grad zelenilom, pokrenuli smo akciju prikupljanja donacija preko platforme Donacije.rs kako bismo broj sadnica koje će biti zasađene uvećali ali i izašli u susret ljudima koji žele da sa svojom porodicom budu deo jednog velikog događaja ozelenjavanja grada. Cilj akcije je sakupiti 100.000 dinara koliko bi, prema proceni članova udruženja, bilo dovoljno za između 50 i 100 sadnica. Koji će tačan broj sadnica biti zavisi od toga koju će vrstu sadnica preporučiti stručne službe grada koji izdaje dozvolu za sadnju na tom terenu.

Bez obzira na to da li će sadnice određene vrste biti skuplje ili jeftinije, sav novac će biti utrošen za njihovu kupovinu.

"Da bismo dodatno motivisali i obradovali suvrađane spremne da se uključe u akciju, odlučili smo se da svakome ko donira iznos od 2.000 dinara omogućimo da lično zasadi jedno stablo (ako to želi), a da pored stabla postavimo tablicu sa imenom osobe koja ga je poklonila parku pored jezera (ili imenom člana porodice, prezimenom porodice - po dogovoru). Svi donatori bez obzira na visinu donacije dobijaju zahvalnicu udruženja."

Danas, u vreme kada dišemo vazduh pun otrovnih čestica, svaka briga o prirodi i zelenilu može biti značajna za čoveka. Mi ovom akcijom nećemo konačno rešiti ni jedan problem ali ćemo probuditi druge da pokrenu slične aktivnosti, a mnogo sličnih akcija koje brinu o životnoj sredini daće krajnji rezultat - lepše gradove, prijatnije temperature, zdraviji vazduh. 

Link za uplate donacija:

https://www.donacije.rs/projekat/kragujevac-sadnja-stabala/

 

300.jpg

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu