MINISTAR PRIVREDE U POSETI: Nova industrijska zona u Kragujevcu! - iKragujevac


Politika

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će u Kragujevcu biti formirana nova industrijska zona na lokaciji Centra za strna žita od oko 50 hektara, uz mogućnost da postane i slobodna zona.

On je, novinarima nakon obilaska lokacije buduće radne zone "Feniks" kod Centra za strna žita, kazao da je Vlada praktično zemljište iz državne imovine tog centra prebacila na grad Kragujevac.

Vlada Srbije je zaključkom od 15. marta 2016. godine dala saglasnost da Republika Srbija osnivačka prava u Centru za strna žita prenese na grad Kragujevac bez naknade.

On je dodao da je taj centar, koji je nekada bio u vlasništvu države, ušao u dugove, nije ostvario poslovne rezultate kako je planirano, iako je imao ogromnu zemlju na raspolaganju.

- Grad Kragujevac odlukama svoje Skupštine sada treba da oformi ovde industrijsku zonu, a videćemo u kakvom zakonskom postupku treba da uradimo da ta zona bude i slobodna zona - rekao je Sertić.

Prema njegovim rečima, za ekonomiju svake države ključna je lokalna samouprava, koja mora da ima resurse kako bi podsticala inostrane investitore i razvoj domaće industrije.

- Da bi mogla da pomaže malima i velikima mora da ima resurse, osnovnu infrastrukturu, a osnovna infrastruktura za realizaciju većih poslova su upravo industrijske zone koje moraju da budu definisane i planskim dokumentima, obezbedjene, gas, struju, vodu, da podrže kapacitete - rekao je on. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu