Pritisci na Agencije za borbu protiv korupcije - iKragujevac


Politika

Predstavnici političkih stranaka ponovo pokušavaju da utiču na rad nezavisne Agencije za borbu protiv korupcije. U saopštenju Agencije se navodi da je posle podnošenja zahteva prekršajnim sudovima zbog nedostavljanja izveštaja o finansiranju protekle izborne kampanje povećan broj poziva stručnoj službi od strane predstavnika političkih stranaka koji traže dodatne informacije u vezi s postupcima. 

"Pojedini pozivi graniče se sa pokušajem vršenja pritiska na rad. Agencija upozorava da će protiv svih predstavnika političkih stranaka, koji pravo da se obaveštavaju o toku postupka budu pokušali da iskoriste u svrhu pritiska na rad, pokrenuti postupke u skladu sa zakonom i da će javnost o tome biti detaljno obaveštena", navodi Agencija.

U ovom telu nismo uspeli da saznamo iz kojih su stranaka ljudi koji zovu stručne službe Agencije.

Ovo nezavisno regulatorno telo saopštilo je i da je podnelo još 23 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nedostavljanja finansijskih izveštaja za izbore održane u maju na nivou gradova, što do sada ukupno čini 62 zahteva za pokretanje postupka.

Prema podacima Agencije, u ova 23 slučaja najviše je grupa građana, a od parlamentarnih stranaka izveštaje o kampanji za gradove nisu podneli Koalicija Preokret za grad Šabac, Savez vojvođanskih mađara za Adu i DSS za Aleksandrovac.

Kao kažu u Agenciji, u pripremi je još 18 zahteva koje će narednih sedmica biti podnete prekršajnom sudu.

 

Foto : Novosti 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu