Petrović isključen iz DS - iKragujevac


Politika

Izvršni odbor Demokratske stranke isključio je Dušana Petrovića iz stranke, dok je odlučivanje o isključenju Vuka Jeremića odloženo. Jeremiću je uručen predlog za pokretanje postupka i dat mu je rok od sedam dana da na njega odgovori, rečeno nam je u toj stranci. 

U DS, međutim, kažu, da nema preciznog roka za kada će biti zakazana nova sednica Izvršnog odbora. Isključene demokrate imaju pravo da se Statutarnoj komisiji, kao drugostepenom organu, žale na odluku Izvršnog odbora.

Sednica IO DS završena je sinoć nešto posle 18 sati, ali predstavnici te stranke nisu želeli da novinarima saopšte rezultat glasanja.

Predsednik Izvršnog odbora Dušan Elezović rekao je novinarima okupljenim ispred centrale stranke da je na sednici IO doneto više odluka. Elezović je dodao da će javnost o tim odlukama biti obaveštena preko stranačkog saopštenja.

Dušan Petrović je nakon sednice IO DS, na pitanje novinara da li su članovi njegovog pravnog tima Slobodan Homen, Boško Ristić, Nebojša Zelenović i Miodrag Đidić članovi novog poslaničkog kluba,j oš jednom podvukao da je član DS i da neće praviti poseban poslanički klub, niti novu političku stranku.

- Član sam Demokratske stranke. Sačekaću odluku Izvršnog odbora nakon čega na nju imam pravo da se žalim Statutarnoj komisiji. Kao član DS, ne pravim poslanički klub i političku stranku. Ovo su moji prijatelji i advokati pa je logično da budu u pravnom timu za odbranu - izjavio je Petrović.

On je poručio i da će se boriti za ono u šta veruje, odnosno za to da DS otvori najvažnija državna pitanja i da građanima ponudi odgovore na njih.

Petrović izašao je sa sednice Izvršnog odbora DS posle nešto manje od sat vremena i izjavio da je članovima tog stranačkog organa poručio da ne smeju da budu kukavice i konformisti.

On je rekao da je njegov pravni tim izneo pravni aspekt čitavog slučaja, da je bitno naglasiti da odluka Glavnog odbora "ne postoji i da je doneta proceduralno protivpravno".

- Rekao sam članovima Izvršnog odbora da ne smeju da budu kukavice i konformisti. Rekao sam im da je ovo revanšizam Dragana Đilasa koji je, umesto da otvori ozbiljnu debatu o važnim državnim pitanjima, najpre prinudio Glavni odbor da donese odluku, a sada vrši pritisak i na Izvršni odbor kako bi raskrstio sa političkim neistomišljenicima - rekao je Petrović.

On je rekao i da se nije video sa Vukom Jeremićem, protiv koga je takođe pokrenut disciplinski postupak zbog odbijanja da vrati poslanički mandat, a koji se ranije juče sastao sa Đilasom. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu