DSS traži Dačićevu ostavku zbog izjave o Kosovu u UN - iKragujevac


Politika

 Demokratska stranka Srbije zatražila je danas ostavku premijera Ivice Dačića zbog izjave da je "spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije". 

"Izjava predsednika Vlade Ivice Dačića da je spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije predstavlja potpuni sunovrat u otvorenu antidržavnu politiku", navodi se u pisanoj izjavi portparola te stranke Petra Petkovića dostavljenoj medijima.

DSS će se, dodaje se, na najodlučniji način suprostaviti "Dačićevoj nameri da uvede Kosovo u UN"
.
"To je vrhunac kapitulantske politike koju vodi Dačić. Niko do sada nije u ime Srbije dao ovakvu izjavu. Dačić je ovom izjavom sam sebi oduzeo svako pravo da vodi Srbiju. Zbog toga Dačić mora odmah da podnese ostavku na mesto premijera", navodi se u saopštenju.

Premijer Srbije izjavio je danas da Srbija može da razgovara i o stolici za Kosovo u Ujedinjenim nacijama, ali da u tom slučaju i Priština mora nešto da da.

"Možemo da se dogovorimo o svemu. Mi ne bežimo od toga, nije sporno. Mi tražimo sveobuhvatan dogovor ali da bi se on dobio mora nešto da se da", poručio je premijer u izjavi novinarima u palati Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu