Čačak : Sekretar Skupštine Čačka kažnjen sa 30.000 dinara - iKragujevac


Politika

Sekretar Skupštine Čačka Ljubodrag Petković kažnjen s 30.000 dinara jer je pre godinu dana udario službenika Gradske uprave za urbanizam u holu Skupštine. 

Prekršajni sud u Čačku izrekao je kaznu Petkoviću zbog remećenja javnog reda i mira, za šta ga je i teretila čačanska policija.

Petković je 14. novembra 2011. godine udario u glavu službenika Gradske uprave za urbanizam Dušana Pjevca, koji je zadobio posekotine na glavi.

Petković je na sudu priznao da je šakom udario Pjevca i da je posekotina nastala od burme. On je istakao da ga je Pjevac često provocirao i da njihov sukob traje više godine od kada zajedno rade.

Pjevac je u istrazi rekao da nije video čime je udaren, a lekarski veštak je utvrdio da je ta laka telesna povreda naneta "dejstvom tupog, teškog i zamahnutog mehaničkog oruđa".

Policija je u zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka optužila i Pjevca za narušavanja javnog reda i mira "drskim i bezobzirnim ponašanjem", navodeći da je incident počeo tako što je Pjevac prilikom mimoilaženja na stepeništu u holu Skuštine odgurnuo ramenom Petkovića a zatim ga rukom uhvatio za rame", ali je sud odbacio tu optužbu.

Petković je sekretar Skupštine Čačka u drugom mandatu. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu