URS : Svi koji žele da ulažu u Srbiju prijatelji su naše zemlje - iKragujevac


Politika

Potparol URS-a Marko Selaković izjavio je juče u Osečini da svi koji su spremni da ulažu u Srbiju, a da pri tom ne podrivaju nacionalne interese, prijateji su naše zemlje

.Prema njegovim rečima, samo kroz zdrave investicije možemo da pokrenemo fabrike, zaposlimo ljude i izgradimo infrastrukturu.

Selaković je u Osečini istakao da Srbija mora da ima prijatelje svuda u svetu, ukazavši da opredeljenost naše zemlje za put ka EU nije sporna, ali da ne sme Evropska unija da nam bude jedini prijatelj.

"Ne treba stvarati partnerstva samo sa zemljama EU, treba se okrenuti i ka Rusiji, zemljama Bliskog istoka, Kini... ", rekao je on, saopštio je URS.

Govoreći juče na skupu povodom godišnjice Opštinskog odbora URS-a u Osečini, Selaković je naglasio da se uspešna saradnja već ostvaruje, podsetivši da lider te stranke i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić u Ujedinjenim Arapskim Emiratima potpisuje prve predugovore, a sa Rusima je potpisao ugovor o kreditu koji, između ostalog, obuhvata i sredstva za izgradnju pruge Valjevo - Loznica.

Ministarka Verica Kalanović je sa Kinezima potpisala da se grade regionalni autoputevi, dok potpredsednica vlade Suzana Grubješić svakog dana razgovara sa ljudima iz Evropske Unije, naveo je on.

"Ako smo za sve to uspeli da se izborimo, izborićemo se da svi krajevi Srbije dobiju jednaku šansu za razvoj. To je naše opredeljenje i cilj", naglasio je Selaković.

Govoreći o političkom delovanju URS, naglasio je da URS vodi realnu, a ne marketinšku politiku.

"O nama govore naši rezultati. U ovoj vladi za pet meseci urađeno je više nego za četiri godine vlade Demokratske stranke. Iako smo Srbiju spasili bankrota i uveli red u javne finansije, situacija je još daleko od dobre. Čeka nas još mnogo posla. Prava pobeda politike URS-a biće u tome da mlad čovek ima posao i perspektivu u mestu u kome živi, a poljoprivrednik da ima sigurnost i plasman. Kad se za to izborimo, onda možemo reći da smo pobedili i da smo udahnuli novi život svim regionima Srbije", zaključio je Selaković. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu