Stevović (SNS): Vrtić je pravo, a ne privilegija naše dece! [Video] - iKragujevac


Politika

Danas smo se okupili zato što smo izabrali decu umesto novca, zato što smo izabrali borbu umesto predaje, zato što hoćemo da pružimo nadu a ne beznađe, baš zato danas moramo da artikulišemo nezadovoljstvo naših sugrađana, baš zato danas moramo reći da je vrtić pravo a ne privilegija za našu decu. Prenosimo današnju konferenciju koju je održao Predrag Stevović, član Izvršnog odbora Srpske Napredne Stranke, u celosti: 

Nedovoljan broj vrtića ima za posledicu da u jaslicama od 430 mesta konkuriše 1100 mališana,kao da je u pitanju upis na dramsku akademiju?! Tako da roditelji nemaju izbora osim da plaćaju cenu koju god Grad Kragujevac odredi pa je tako danas vrtić u Kragujevcu najskuplji u Srbiji a to je zato što gradska vlast ne poštuje normu o obezbeđivanju 80 odsto sredstava od ekonomske cene po detetu a na šta su obavezni po Zakonu o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, član 50. i Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, član 159.

Trošimo novac bez jasno definisanih prioriteta, trošimo novac na sportske klubove profesionalaca a gde deca od toga imaju malo ili nikakve koristi, trošimo novac na plate suvišnog administrativnog aparata, dok za poziv na dogovor oko najmlađih gradska vlast za sada nije imala sluha.

Sasvim je jasno da se nalazimo usred krize i da je naša ekonomija devastirana i skoro uništena, a koja je dovedena na rub propasti zahvaljujući pohlepi i zloupotrebama pojedinaca pa i čitavih političkih organizacija, sasvim je jasno da politička elita u Kragujevcu raspolaže novcem kao da ga imamo previše a skoro da ga nemamo uopšte, sasvim je jasno da je život u Kragujevcu politička igranka jednog čoveka koja traje više nego što bi mogao da izdrži i jedan grad na planeti, ali jedna stvar je ostala ista a to je želja svih nas u Srpskoj naprednoj stranci da omogućimo bolji život našoj deci. Ovo je iskreni apel Veroljubu Stevanoviću da ovu peticiju, koju su građani potpisali u kratkom roku, shvati ozbiljno i prihvati iskreno jer ovo nije borba za političke poene već borba za decu.

Član izvršnog odbora,
Srpske napredne stranke
Predrag Stevović

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu