PZD: "Magareća koža" - iKragujevac


Kultura

Na sceni kragujevačkog Pozorišta za decu, u subotu, 22. juna, od 12 časova, biće izvedena predstava „Magareća koža“, za koju je tekst napisao Zoran Petrović. Komad je režirao Miloš Krstović.

„Ljubav, darežljivost i najčasnije namere jednog kralja nisu dovoljni da opčine srce Magareće kože. Najviše što mogu da učine jeste da je odvedu na put samospoznaje, potrage za vlastitim identitetom, koji nikada nije lišen teških iskušenja, izazova i velike patnje. Na tom putu, Magareća koža upoznaje i svoje prave, dobre osobine, koje će sa svoje strane pokrenuti hladno srce mladog princa. Tako ljubav jednog kralja pokreće ipak lanac plemenitih događaja, koji će na kraju rezultirati svekolikom srećom. Ljubav se ne kupuje, niti silom dobija. Ona ima čudesnu osobinu da, ma kako bila nesrećna i neostvariva, uvek na kraju među ljude donese ljubav“, napisali su u najavi ove predstave pisac Zoran Petrović i reditelj Miloš Krstović.

U „Magarećoj koži“ igraju: Nevena Brzaković, Dubravka Đorđević, Milomir Rakić, Miloš Krstović, Darija Nešić, Petar Lukić i Miloš Milovanović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu