Izložba fotografija Rine Vukobratović - iKragujevac


Kultura

Izložba fotografija Rine Vukobratović pod nazivom “Devojčica koja vidi stihove”, biće otvorena 14. maja u 20 sati u Art cafe galeriji Skc-a.

Rad je autorka započela idejom da svaki haiku u sebi sadži sliku. Haiku estetika neposredno izražava moment ili trenutak doživljaja sveta, te nosi u sebi tajnu univerzalnosti koja je ujedinjuje sa ostalim oblicima umetničkog izražavanja.

Rina Vukobratović rođena 1986. godine u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu smer fotografija 2010. godine, a potom završila i master studije 2012. godine. Izlagala je na tri samostalne izložbe i preko pedeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Najznačajnije izložbe u protekle dve godine: “Savremeni mitovi” Fodorovo bijenale; “Nestvarno: režirane, dizajnirane i nadrealne fotografije”, galerija 1650, Los Anđeles; Internacionalni fotografski susreti Plovdiv; 34 Zagreb salon muzej Mimara; Supermarket Stolholm.

Učestvovala je u 2013. godini na dva velika festivala fotografije Head On u Sidneju  i Carlisle foto festival u Velikoj Britaniji.

Dobitnica nekoliko nagrada i pohvala: Godišnja nagrada Akademije umetnosti u Novom Sadu za rad iz oblasti fotografija (2010); Finalista studentskog fotografskog takmičenja u Kanadi, Santa Barbara (2011); Pohvala na Sonijevom internacionalnom fotografskom takmičenju  (2011, 2013); Uži krug na internacionalnom takmičenju u Londonu LICC (2012); Nagrada za najbolju fotografiju na salonu mladih, galerija MMC Novi Pazar (2012).

Radovi objavljeni u tri knjige “Best of College Photography” objavio magazin Photographer’s Forum  i “Sony World Photography Awards” 2011. i 2013. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu