Beosong 2013 finale večeras - iKragujevac


Kultura

U studiju Radio televizije Srbije večeras će biti održano finale muzičkog festivala Beosong 2013 na kome će od pet kompozicija, glasovima publike biti izabran srpski predstavnik na ovogodišnjoj Evroviziji od 14. do 18. maja u Malmeu u Švedskoj.

Na kraju prve polifinalne večeri festivala Beosong 2013, koja je održana u studiju RTS-a u Košutnjaku, sinoć je izabrano pet kompozicija koje će se večeras u finalu nadmetati za izbor predstavnika Srbije.

Iskuljučivo SMS glasovima publike u finale su se plasirali - Saška Janković ''Duga u tvojim očima'' (Slobodan Boban Petrović), grupa Sky's ''Magija'' (Skaj Vikler), Dušan Svilar ''Spas'' (Marko Đurašević Mahoni/Rastko Savić), Marija Mihajlović ''Halo'' (Nikola Čuturilo / Boban Janković i Srđan Tanasković), ''Moje 3'' - Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović sa numerom "Ljubav je svuda" (Saša Milošević Mare/Marina Tucaković).

{youtube}gJi74dRHAJg{/youtube}

Oni će na finalnoj večeri nastupiti navedenim redosledom. Publika je imala pravo da pošalje samo pet poruka sa jednog broja telefona, a glasanje je trajalo 10 minuta.

{youtube}vfPXfeU2i0Y{/youtube}

Polufinalno veče bilo je posvećeno našim mladim talentima, pa su tako predstavljeni kratkom biografijom i fotografijom bili - mladi plivač Velimir Stjepanović, bacačica koplja Tanja Dragić, fizičar Igor Pašti, glumica Bojana Novaković, harmonikaš Đorđe Davidović, talentovani fudbaler Matija Nastasić, mladi naučnici Mirko Đorđević i Milivoje Krvavac.

{youtube}uRjVRkd3F9w{/youtube}

Domaćoj publici predstavljeni su i đak-pešak Mihailo Gvozdenović, vaterpolista Dušan Mandić, učenice Matematičke gimnazije Jelena Trišević i Tamara Šekularac, učenica pariskog univerziteta Sanja Beronja, violinistkinja Una Stanić, atletičar Emir Bekrić i mladi teniseri Nikola Milojević i Laslo Đere.

{youtube}jdcU_gcHLjQ{/youtube}

U revijalnom delu nastupili su neki od finalista ovogodišnje, četvrte sezone šou programa ''Ja imam talenat'', među kojima je bila i pobednica Katarina Kovačević.

Voditeljka programa bila je Maja Nikolić, a radio-voditelji Gorica Nešović i Dragan Ilić razgovarali su u ''Čekaonici za Malme'' sa takmičarima. Polufinalno veče bilo je direktno prenošeno putem RTS-ovog Prvog kanala, kao i HD i satelitskog programa.

Ko su vaši favoriti?

{youtube}yfbsFiqAdVo{/youtube}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu