„Frajle“ 8. marta u Sava centru - iKragujevac


Kultura

Popularni novosadski kvartet „Frajle“ održaće koncert 8. marta u Sava centru u duhu svog studijskog prvenca „Naš prvi album sa putovanja“, najavili su danas organizatori.

Četiri vokala Marija, Nataša, Jelena i Nevena, poznate po svojim pažljivo pripremljenim nastupima u atraktivnim kostimima, pored svojih hitova kao što su „Ih Libe Dih“, „Štiklice“, izvešće i neke od neobičnih obrada popularnih svetskih numera.
Ulaznice po cenama 1.900, 1.700, 1.500 i 1.300 dinara već su u prodaji na blagajni Sava centra.
-Ovo je naš prvi koncert u Sava centru i radujemo se što je baš na ovaj datum. Žene su naša velika publika, ali tu je i jača polovina koja ih prati. Koncert će biti prava predstava, scensko putovanje, gde ćemo se zajedno sa publikom ukrcati u ekspres-vagon i putovati kroz vreme i note, poručile su članice kvarteta.
Četiri dame udružile su svoje talente 2009. godine i povezale zajedničku strast za muzikom, teatrom, kabareom i upečatljiv scenski izraz kome teže na svojim neobičnim nastupima.
Prvi spot za hit „Ih Libe Dih“ objavile su 2010. i od tog trenutka dobijaju pozive za nastupe širom Srbije i regiona, gde pored autorskih, uz dve gitare, izvode i autentične obrade romantičnih, ali i energičnih pesama kojima publiku dižu na noge.
Sledeći singl „Štiklice“ objavile su na leto 2011, a prvi album, koji je naišao na odličan prijem kod publike, 17. septembra.
Priznanje im stiže i u vidu poziva da nastupe na prestižnim „Runjićevim večerima“ u Splitu prošle godine, kao i gostovanja na koncertu Olivera Dragojevića na kojem im se, pred oko 15.000 posetilaca, pridružio i popularni kantautor Džiboni.
„Frajle“ će osmomartovski praznik proslaviti na velikoj sceni Sava centra u teatarskoj atmosferi u kojoj će im društvo praviti i veoma atraktivni gosti.
Pored dve gitare i četiri ženska vokala, na velikom beogradskom koncertu, „Frajlama“ će se pridružiti i muzičari na akustičnim instrumentima (tamburice, kontrabas, violine, gitare, bubnjevi i perkusije).

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu