Gorica Popović dobila Nušićevu nagradu - iKragujevac


Kultura

Nagrada za životno delo biće glumici uručena na "Nušićevim danima" u aprilu.

Dramska umetnica Gorica Popović ovogodišnja je dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru koja se dodeljuje na pozorišnom festivalu "Nušićevi dani" u Smederevu.

Popovićeva je 24. laureat ovog priznanja. Jednoglasnu odluku doneo je žiri u sastavu dramska umetnica Svetlana Bojković (predsednik), književni i pozorišni kritičar Milosav Buca Mirković i profesor književnosti mr Tatjana Lazarević Milošević.

U jakoj konkurenciji kandidata, Gorica Popović se izdvojila svojim širokim spektrom pozorišnih uloga koje je karakterišu kao stopostotnu Nušićevsku glumicu, saopštila je danas pres služba "Nušićevih dana".

Nagrada će biti uručena na jubilarnim 30. Nušićevim danima u Smederevu, u aprilu ove godine, a sastoji se od statuete Branislava Nušića, rad magistra vajarstva Vlaste Filipovića iz Smedereva i novčanog iznosa.

Festival "Nušićevi dani" pokrenut je 1984. godine u Smederevu, s ciljem popularizacije velikog komediografskog dela Branislava Nušića, koji je važan deo života (detinjstvo i mladost) proveo u Smederevu.

Aktuelizovanje Nušića u našem vremenu ostvareno je, pre svega, pozorišnim predstavama, naučnim skupovima, tribinama, izložbama, izdavačkom delatnošću, specijalizovanim dečijim programima i uvođenjem nagrade za životno delo glumcu - komičaru, koja se dodeljuje od 1990. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu