SKC - Program za period 28.01.-03.02.2013. - iKragujevac


Kultura

Понедељак, 28.јануар– Арт кафе галерија у 22:00
VOCAL JAZZ NIGHT


Петак, 01.фебруар- Aрт кафе галерија у 19:00
Промоција књиге ШКР GUT- спев о летењу и паду – Миљурко Вукадиновић

 

Учествују: Миљурко Вукадиновић-аутор и Ненад Глишић-модератор
Миљурко Вукадиновић(1953). Професор матерњег језика, песник, краткопричац, есејист, антологичар и преводилац. Пише на српском и румунском језику.Заступљен је у бројним антологијама поезије, лексиконима писаца у земљи и иностранству.Добитник је угледних домаћих и румунских признања за књижевни и преводилачки рад. Између осталог, носилац је Ордена са златним венцем Михај Еминеску Републике Молдавије за заслуге у култури. Био је нешто у клокотризму.Живи у Београду.

 

Шкр гут је књига која је - друштво јој праве Записи о Црном Владимиру Стевана Раичковића, последње песме Милоша Комадине, мини – поема На хирушком столу Радомира Андрића, Песме из болести и здравља Енеса Халиловића – написана у четири руке;уз песникове, ту су и оне, кошчате – смрти. Њен поднаслов – „спев о летењу и паду“ – упућује на митског Икара, али овај Икар не полеће ка Сунцу, већ ка смрти – том црном сунцу...
И у збирци о којој пишемо Вукадиновић пева тако као да пред његовим очима свет – овај пут: смрт – настаје. Томе служи стих који као да се и сам отрже oд непостојања/нигдине. Зато се и ломе речи: део њихова тела је овде, део тамо, у исти мах и овостран и оностран. Прави међупростор.
(Из поговора Душана Стојковића)

Петак, 01.фебруар- Сала ПМФ-а у 20:00

Реприза представе „Госпођа министарка“
Бранислав Нушић: „Госпођа Министарка“
Режија: Мирослав Мишко Петровић

Траје: Изложба Бојане Петковић - "Шта ми се то лепи за јастук".

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu