Depeche Mode - Novi album 26. marta - iKragujevac


Kultura

Sastav Depeche Mode zvanično je najavio da će svoj dugo očekivani, trinaesti po redu, album nazvan "Delta Machine" objaviti 26. marta pod etiketom Columbia Records.

Album koji je protekle godine sniman u Kaliforniji i Njujorku producirao je Ben Hiler a miksao ga je Flod (Flood).

Depeche Mode su takođe potvrdili da će video za prvi singl “Heaven“ premijerno biti prikazan u petak 1. februara na VEVO jutjub kanalu dok će na Radiju B92 "Heaven" premijerno biti emitovan sutra.

 

 

1. Welcome To My World
2. Angel
3. Heaven
4. Secret To The End
5. My Little Universe
6. Slow
7. Broken
8. The Child Inside
9. Soft Touch/Raw Nerve
10. Should Be Higher
11. Alone
12. Soothe My Soul
13. Goodbye

Pored standardnog cd-a, album „Delta Machine“ će biti dostupan i u posebnom deluks izdanju koje će pratiti 4 bonus pesme ali i knjiga fotografija njihovog dugogodišnjeg saradnika, umetnika Antona Korbejna.

„Pisanje ovog albuma je bilo pomalo zastrašujuće iskustvo, želeli smo da zvuk bude moderan. Želim da se ljudi osećaju dobro dok ga slušaju i da pronađu neki čudan mir. Ima nešto magično u njemu“ kaže Martin Gor o ploči „Delta Machine“.

Dejv Gahan dodaje: „Ovim izdanjem smo potpuno promenili ideju kako se pravi album. Kada smo udarili u zid pošto smo shvatili da nam album zvuči previše normalno, sve smo ostavili i vratili se izvornom Depeche Mode zvuku. „Delta Machine“ nije drugačiji i jedva čekam da ga naši fanovi čuju“

Pošto objave 13. ploču, Depeche Mode kreću na evropsku turneju u okviru koje će nastupiti u 25 evropskih zemalja i održati 34 koncerta. Oni će nastupiti u Milanu, Parizu, Tel Avivu, Moskvi, Minsku a u Beograd stižu 19. maja kada će održati koncert u Ušće parku.

{youtube}le7m-xTtPKI{/youtube}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu