Gatalici uručena NIN-ova nagrada - iKragujevac


Kultura

Piscu Aleksandru Gatalici je urednik NIN-a Nebojša Spajić uručio NIN-ovu nagradu za roman "Veliki rat" na svečanosti u Beogradu, 21. januara 2013.

 

U Skupštini grada Beograda danas je na svečanoj ceremoniji uručena NIN-ova nagrada za najbolji roman na srpskom jeziku objavljen 2012. godine, piscu Aleksandru Gatalici za roman "Veliki rat" u izdanju ''Mono i Manjane'' (Vulkan izdavaštvo).

Gatalici je plaketu uručio glavni i odgovorni urednik NIN-a Nebojša Spajić, dok mu je novčani deo nagrade u vrednosti od milion dinara uručio direktor kompanije "Denjub fuds grup", koja je ovogodišnji sponzor, Slobodan

Gatalica je obraćajući se prisutnima rekao da je po njegovom mišljenju ''''NIN-ova nagrada jedina nagrada koja je ulaznica za Hol slavnih srpskih pisaca''''.

''Ta ulaznica za Hol slavnih je papirna, uđete u Hol slavnih, i u zlatnim nišama zateknete Andrića, Pekića, Kiša, a samo od vas zavisi da li ćete tu papirnu ulaznicu i pozlatiti'', istakao je Gatalica, dodajući da je NIN-ova nagrada u svojoj dugodecenijskoj istoriji imala uspona i padova, ali da je imala mnogo više pogodaka nego promošaja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu