"Stand up" komedija kragujevačkih glumaca u Domu omladine - iKragujevac


Kultura

U bašti kragujevačkog Doma omladine, u petak, 6. septembra, od 21 sat, Ivan Tomić i Mariana Aranđelović izvešće „Stand up“ komediju. Ulaznica za ovaj događaj košta 300 dinara.

Zanimljiv program „nose“ dvoje mladih, rođenih Kragujevčana, koji su se sa ovom komedijom već potvrdili na turneji u zemlji i regionu.

Mariana Aranđelović je diplomirana glumica sa velikim iskustvom u pozorištu, filmu, radiju i televiziji. „Stand up“ komedijom se bavi godinu i po dana. Njene teme su – televizija, posebno „rialiti“ program, moda i muško-ženski odnosi. Jedna je od najboljih „stand up“ komičarki u regionu, što je potvrđeno na njenim mnogobrojnim nastupima u Beogradu, po Srbiji, Sloveniji sa zvanjem – „Stand up No 1“.

Ivan Tomić se glumom bavi od 1994. godine. U pozorištu, na radiju, filmu i televiziji je ostvario veliki broj uloga. Kao čovek koji stalno traži nove izazove, bilo je prirodno da se oproba u „stand up“ komediji. Od pre dve godine nastupa sa „Čića Tomićevom kolibom“ u Beogradu, po Srbiji, Sloveniji, Švajcarskoj, Engleskoj I Hrvatskoj.

„Stand up“ komedija je atraktivna scenska forma koja doživljava brz razvoj kod nas i u regionu. I to potpuno zasluženo. Između lake zabave i lucidnih uvida u život, svet, stanje u državi i sl., „stand up“ komedija predstavlja idealnu letnju kulturnu aktivnost za širok spektar publike. Začeta od glasa obespravljenih, koji su tražili način da se podsmehnu bahatosti i moći, „stand up“ komedija je danas slavlje zdravog razuma i bezazlenog smeha.

Posebnost „stand up“ komedije je u tome što tekst pišu sami izvođači, koji i osmišljavaju nastup, tako da je „stand up“ komičar ujedno i pisac, i reditelj, i glumac, što daje autentičan nastup.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu