5 stvari koje ne radite ako želite da budete dobar tviteraš! - iKragujevac


IT

Ako želite da budete dobar tviteraš onda svakako ispratite ove savete.

1. Nemoj biti 'jaje'

Odmah nakon što otvoriš profil na Twitteru i ispuniš osnovne podatke, postavi profilnu sliku. Ako to ne napraviš, Twitter će kao tvoju sliku prikazivati belo jaje na plavoj podlozi, a to drugi tviteraši obično tumače kao neaktivan profil. Želiš li komunicirati na ovoj društvenoj mreži moraš biti prepoznatljiv, a to se neće dogoditi ako ti je profilna slika jaje.

2. Zaključan profil

Otvoriš li profil na Twitteru pa ga zaključaš da tvoje objave mogu videti samo odabrani, budi svestan da ispadaš smešan. Odnosno, pokazuješ da ne razumeš kako Twitter funkcioniše. To je potpuno drugačije od Facebooka, gde biraš ko će videti ono što pišeš, stvari koje objavljuješ na Twitteru vidljive su bilo kome. Ako nešto želiš da sakriješ ili ti se ne sviđa da bilo ko može pročitati što pišeš jednostavno nemoj pisati na Twitteru.

3. Automatske objave s drugih mreža

Ako se tvoje objave na Twitteru sastoje samo od automatskih objava s drugih društvenih mreža i ako se na tvom Twitter profilu ne može pročitati ništa osim toga da si nešto objavio na Facebooku, Instagramu ili Pinterestu ili da si se negde prijavio na Swarmu bolje je da ga ni nemaš.

4. Pratiš samo one koje poznaješ

Twitter je drugačiji od Facebooka. Tamo možeš 'zapratiti' bilo koga, nije važno poznajete li se ili ne, jedini kriterijum je da ti je zanimljivo čitati ono što ta osoba objavljuje. Što više ljudi pratiš, više njih će pratiti tebe.

5. Sramežljivost

Mnogi odustanu od Twittera jer ne znaju kako i nemaju sa kim komunicirati na početku. Čitaju tuđe objave, neki čak i objavljuju svoje, ali niko im se ne obraća pa im sve to ubrzo dosadi. Twitter nije društvena mreža za sramežljive i obzirne. Na Twitteru nije nepristojno ubaciti se u tuđi razgovor, dodati svoju informaciju ili komentar bilo kome. Štaviše, poželjno je.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu