Sony Xperia Z3 u klasi najboljih [Foto] - iKragujevac


IT

Sony Xperia Z3 je najavljivan za avgust - septembar ove godine, međutim ono što posebno privlači kod ovog smartfona jesu njegove performanse i velike mogućnosti.

U odnosu na prethodnike (Z2), nema sumnje da Sony Xperia Z3 poseduje mnogo bolje karakteristike koje će mu omogućiti da bude jedan od ozbiljnih konkurenata na tržištu smartfona.

Dizajn

Sa modelom Z3 Sony je napravio novi izgled telefona, nazvan "omni balans dizajn", koji će korisnicima omogućiti novi pogled na izgled telefona. Dimenzije ovog smartfona su: 146 x 72 x 7,3 mm, a težina je 152 grama.

Procesor i memorija

Sony Xperia Z3 poseduje Quad-core 2.5 GHz Krait 400 procesor, podržan sa 3 Gb RAM memorije, takođe i GPU (grafički procesor) Adreno 330. Ovi podaci dovoljno govore o tehničkim performansama ovog smartfona.

Veličina ekrana

Poseduje ekran veličine 5.2 inča, sa rezolucijom 1080 x 1920 piksela. Ekran na dodir IPS LCD capacitive, koji podržava 16 miliona boja, kao i multitač opciju podržanu do 10 prsta.

Kamera

Primarna kamera ima 20,7 megapiksela, rezolucija fotografije 5248 х 3936, sa autofokusom, LED flash-om, i opcijama kao što su geo-tagovi, prepoznavanje lica, panorama. Dok je sekundarna kamera, sa prednje strae, veličine 2,2 megapiksela.

Ostale karakteristike

Operativni sistem je Android, verzija 4.4.4 (KitKat). Podržava mikro sd kartice do 128 Gb. Ima wireless uz podršku Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac i Wi-Fi hotspot-a, kao i Bluetooth verzije 4.0. Podržava HTML5, a GPS ima podršku za GLONASS i Beidou.

Od priključaka poseduje TV izlaz, Xvid/mp4 plajer, kao i mogućnost pregleda i obrade dokumenata, fotografija, diktafon.

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu