Zaštitite e-poštu od hakovanja - iKragujevac


IT

Veliki broj korisnika je zabrinuta za svoju sigurnost, naročito nakon što su se pojavile fotografije poznatih ličnosti. Email je servis koji se koristi za otvaranje mnogih drugih naloga i potrebno ga je pravilno obezbediti.

Većina korisnika koristi jednu lozinku za više naloga, što može napraviti problem. U tom slučaju, potrebno je da se zatraži resetovanje lozinke ili da se pristupi nalogu uz pomoć sigurnosnih pitanja. Ako uspete u tome, potrebno je da odmah promenite staru lozinku na svim nalozima.

Najbolja zaštita je ne koristiti sajtove za koje prvi put čujete i izbor što kompleksnije lozinke koju nećete ponavljati.

Dosta sajtova je uvelo opciju dvosmerne autentikacije. Što znači da, kada želite da se ulogujete na neki nalog, od servisa dobijete poseban kod putem SMS-a koji treba da unesete kako biste potvrdili identitet. Ovo se pokazalo kao jedna od najboljih zaštita.

Iako mnogi korisnici ne vole da ostavljaju broj svog mobilnog telefona na internetu, to je najbolji način zaštite.

Servisi koji omogućavaju dvosmernu zaštitu (two step verification) su: Google, Facebook, Twitter, Apple, Microsoft, Yahoo, Evernote, Dropbox, Linkedin, Tumblr, Paypal.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu