TEŠKA NESREĆA: Poginuo muškarac, njegova žena teško povređena, lekari je PORODILI CARSKIM REZOM (FOTO) - iKragujevac


Hronika

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na putu Kruševac - Ribarska Banja, kod sela Kaonik na Čokotinom brdu stradao je muškarac. Do nesreće je došlo zbog proklizavanja autobusa koji je prešao u suprotnu traku i praktično "pokupio" vozilo "fijat punto" u kom su bile četiri osobe. 

Lekari kruševačke bolnice i dalje se bore za život mlade žene koja je jutros teško povređena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na putu Kruševac-Kaonik.

Prema rečima dr Savka Markovića načelnika Službe anestezije, reanimacije i intenzivnog lečenja Opšte bolnice Kruševac, žena je primljena u devetom mesecu trudnoće u izuzetno teškom stanju i zbog unutrašnjeg krvarenja izvršen je carski rez posle čega je beba prebačena u KC Kragujevac.udesbus.jpg"Trudnica je primljena u jedinicu intenzivnog lečenja hirurškog sektora Opšte bolnice oko 8.15 časova u izuzetno teškom stanju. Odmah su preduzete mere reanimacije. Oformljen je tim lekara specijalista hirurgije i ginekologije. Odlučeno je da se hitno uradi kombinovana hirurška intervencija usmerena na istovremeno spašavanje majke i deteta", rekao je dr Marković za Tanjug.

On je dodao da je odmah po završenom carskom rezu beba reanimirana i da su uspotavljeni zadovoljavajući vitalni parametri. Kako je rekao, radi nastavka lečenja beba je prebačena u Klinički centar Kragujevac.

Istovremeno je, kaže, urađena hirurška procedura usmerena na zaustavaljanje unutrašnjeg krvarenja majke i ona se sada nalazi u jedinici intenzivnog lečenja hirurškog sektora.

"Stanje je i dalje izuzetno teško, vitalni parametri nisu zadovoljavajuće dobri i borba za njen život je u toku", rekao je Marković.

Nešto ranije, oko 7.30 časova, na isto odeljenje primljena je još jedna ženska osoba u relativno teškom opštem stanju sa znacima traumatskog stresa. Njeno opšte stanje je stabilizovano i ona je van životne opasnosti, rekao je dr Marković i dodao da se njeno stanje i dalje prati.

Kako su meštani sela Kaonik rekli za B92.net, autobus je praktično odneo vozilo nekih tridesetak metara i zabio ga u drvo na njivi pored puta. "Fijat" je ostao potpuno smrskan, ispod prednjih točkova autobusa.

Stradali muškarac je, iz susednog sela Đunis i bio je suprug trudnice. Prema pisanju "Blica" on je imao 26 godina, a trudnica 25.

U međuvremenu, policija je uhapsila vozača autobusa "Jugoprevoza" J.B. (37), zbog ugrožavanja bezbednosti javnog saobraćaja, odnosno učešća u saobraćajnoj nesreći, saopštila je Policijska uprava u Kruševcu.

On je uhapšen zbog sumnje da je ugrozio bezbednost javnog saobraćaja, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće priveden tužiocu uz krivičnu prijavu. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu