Kragujevac u korak sa svetskim laserskim tehnologijama - iKragujevac


Zdravlje

Prva inovativna medicinska laserska platfoma u regionu sada i u našem gradu.mk 1.png

U Kragujevac je nedavno stigla najnovija multifunkcionalna laserska platforma renomirane kompanije ALMA a pod nazivom Alma Harmony XL PRO -special edition-

Alma Harmony XL PRO je prestižni uređaj medicinskog ranga klasifikovan kao dermatološka laserska platforma - medicinski uređaj, a o ozbiljnosti aparata govori činjenica da ga mogu posedovati isključivo ordinacije za razliku od npr. lasera koji služe samo za epilaciju a koje mogu posedovati i kozmetički saloni.

mk 2.png

Ova laserska platforma u svojoj najjačoj konfiguraciji za sada imaju samo dve klinike u Srbiji od kojih se jedna nalazi u našem gradu.

Zvanična facebook stranica kompanije Alma objavila je da ponosna što je klinika u Kragujevcu prva u regionu dobila novi HARMONY XL PRO.

Kragujevčanima je otvorena mogućnost tretiranja čak 65 STANJA NA KOŽI odobrenih od američke agencije za hranu i lekove (FDA), među kojima se nalaze: akne, ožiljci, rozacea, hemangiomi , epilacija dlačica, uklanjanje tetovaža, kapilara, fleka i mnoge druge. Sve sonde na medicinskoj dermatološkoj laserskoj platformi HARMONY imaju američki FDA i evropski CE sertifikat. Bezbednost i efikasnost potvrđuju kliničke studije i radovi koji se mogu naći na zvaničnom sajtu kompanije.

mk 3.png

mk4.png

Epilacija na laserskoj platformi Alma nosi oznaku SHR (super hair removal), što je patentirana tehnologija ove kompanije primenjena i na ovu sondu. Tretman epilacije radi se u pokretu - in motion i daje odlične rezultate (efikasnost, bezbednost i dugotrajnost rezultata) prema kliničkoj studiji objavljenoj na sajtu kompanije Alma: https://almalasers.nl/wp-content/uploads/2015/08/401-5.pdf

mk 5.png

O fazama rasta dlake kao i o poremećajima maljavosti ili drugim poremećajima na dlaci koja je pripadajuća struktura kože najkompetentniji su da govore lekari koji puno godina obrazovanja provode u izučavanju kože i dlake (specijalizacija iz dermatovenerologije traje 4 godine tokom kojih se detaljno izučavaju građa kože i dlake kao i njena fiziološka i patološka stanja), teoretski ali i u praktičnom radu sa pacijentima.

U svim prestižnim klinikama u svetu (npr. Nazarian klinika, Beverly Hills, sa kojom se trenutno prikazuje dokumentarna serija na Netflix-u o ovom laseru), Alma Harmony platformom upravljaju renomirani lekari koji iza sebe imaju reference i iskustvo u radu sa pacijentima.

Tako i u našem gradu jedina doktorka koja upravlja radom najnovije HARMONY laserske platforme je pohadjala ALMA KLINIČKI TRENING u Tel Avivu a sva predavanja vezana za laserske tehnologije slušala na najprestižnijim svetskim kongresima estetske medicine čiji je redovni učesnik (AMWC Monako, IMCAS Pariz).

SPECIAL EDITION HARMONY platforma prvi put je prikazan na “International course of aging science” u Parizu u februaru 2020. pred više od 5000 lekara iz celog sveta medju kojima je bila i doktorka iz Srbije koja njime upravlja u Kragujevcu.

Autor teksta: dr Jelena Krstić Erić, sertifikovani Alma clinical doktor, specijalizant dermatovenerologije.
 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu