EKSKLUZIVNO: Prvi anti age centar u Kragujevcu daje odgovor kako vratiti mladost - iKragujevac


Zdravlje

Iako nam je tačna matematička definicija 1ml odavno poznata, iako su gotovo sve informacije o hijaluronskim filerima dostupne na internetu, jedno od ubedljivo najčešćih pitanja naših čitalaca, jeste da li će jedan mililitar filera da mi bude mnogo?

To je potpuno razumljivo, zato smo i potražili mišljenje nekoga ko se time bavi, ko je stručan u toj oblasti u Kragujevcu.

Pored predočenih svih informacija i uveravanja o konačnom izgledu nakon samog tretmana, mislim da ni jedan pacijent nije započeo tretman, a da tokom istog sve vreme ne razmišlja da li sam možda trebao manje, da li će mi biti puno…?

Većina pacijenta, bez obzira na vrstu tretmana, da li je to tretman hijaluronskim filerima, botulinskim toksinom ili neka druga estetska procedura, želi prirodan i neupadljiv rezultat. Međutim, iz mog iskustva, i pored prvobitne želje pacijenta da ne želi da rezultat bude primetan drugima, to baš i nije tako. Uvek je lepo čuti pohvalu od nekoga, da izgledaju lepše ili makar da se primeti promena, pa i da se ne svidi svakome. Svakako rezultat tretmana treba da bude lep, a samim tim da ne prođe skroz nezapaženo. Naravno, on ne bi trebalo da bude „vulgaran“ i primećen od strane svakog prolaznika na ulici, mada ima i takvih zahteva.

Nakon svega ovoga, vraćamo se na pitanje sa početka, koliko je 1ml hijaluronskog filera i šta će mi on napraviti!?

Pa, na sreću ili na nesreću, neće puno! Ukoliko niste ranije tretirali određenu regiju hijaluronskim filerom, to radite prvi put, obično je 1ml nešto sa čime se počinje. Jedan mililitar neće transformisati vaše lice, ali je nešto sa čime se započinje proces nadogradnje, poboljšanja, transformacije određene regije lica, proces koji se verovatno neće zaustaviti samo na 1ml hijaluronskog filera. Zašto ne možemo sa manjom količinom filera da dobijemo rezultat? U principu možemo, ali tu treba biti jako oprezan, 1ml je mala količina, praktično jedna petina kafene kašičice, nikada se ta količina filera ne stavlja na jedno mesto, već se raspoređuje na određenu površinu regije koju tretiramo, tako da malu količinu filera mi praktično možemo „izgubiti“ u tkivu i da rezultat koji je očekivan izostane. To naravno nije dobro, imaćemo nezadovoljstvo kod pacijenta, a verovatno će to izazavati i nezadovoljstvo kod lekara koji izvodi tretman. Kompromis sa željama pacijenta mora da postoji, kada se te želje ne poklapaju u potpunosti sa mišljenjem doktora, bilo iz straha pacijenta ili nekog drugog razloga, ali konačnu odluku o količini filera treba ipak da donese lekar koji izvodi tretman.

Lekar koga Vi izaberete da Vama odradi tretman mora biti stručan i iskusan, da bi ste dobili ono što želite. Pored svega ovoga, na još jedno važnije pitanje morate imati odgovor, a to je koji hijaluronski filer će mi biti stavljen? Na moju veliku žalost, ovo je jedno od najčešće NE postavljenih pitanja. Radi se o Vašem telu, morate biti informisani sta unosite u njega, ma koliko su tretmani hijaluronskim filerima danas trivijalno shvaćeni. Kvalitetan hijaluronski filer nije jeftin, a jeftin možda nije hijaluronski filer.

Nakon svega ovoga, ja se nadam da su makar neke dileme razjašnjene, za sve dodatne, dobrodošli ste na konsultacije!

Dr Uroš Radivojčević
Ultratone estetik centar
Miloja Pavlovica 10/6
0601950500
www.estetikcentar.rs
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu