Dan treba da započnete kašičicom MEDA: Evo i zašto! - iKragujevac


Zdravlje

Svakodnevna upotreba meda jača imunološku sposobnost organizma i štiti nas od bakterija, virusa i slobodnih radikala, tri najveća neprijatelja zdravlja. Zato će mnoge teške bolesti biti prošlost kad na stolu svakog od nas bude tegla meda.

Med je bogat ugljenim hidratima, a najviše prostim šećerima glukozom i fruktozom, koji predstavljaju energetski materijal. Sadrži brojne enzime, skoro sve vitamine i minerale, eterična ulja, organske kiseline koje blagotvorno utiču na organe za varenje i potpomažu apsorpciju hranljivih materija.

 Med se može davati deci od navršene prve godine života, a najbolje je početi s bagremovim medom. Med obezbeđuje zdravlje i vitalnost, bolji rast i napredak, otpornost na infekcije. Za razliku od belog šećera, med ne oštećuje zube, već čuva kalcijum i sprečava karijes.

Med je podjednako bitan i za srednjoškolsku omladinu i studente jer daje energiju, krepi organizam, popravlja koncentraciju i pamćenje. Savetuje se fizičkim i umnim radnicima, povećava izdržljivost, reguliše rad srca i krvotoka.Sportistima daje energiju, uvećava mišićnu masu i omogućava vrhunske rezultate. Jako je bitno korišćenje meda u trećoj životnoj dobi jer on intenzivira razmenu materija u srcu, mozgu i jetri.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu