Da li je zaista toliko loše ako jedete pred spavanje? - iKragujevac


Zdravlje

Da li vam se dešavan da zaspite gladni? Da li vam se dešava da samo što ste večerali u propisnom terminu do 20h, a potom ste opet ogladneli? Koliko je zdravo biti gladan pred spavanje i koliko je zdravo jesti pred spravanje?

Nutricionisti kažu da ne postoji tačan odogvor, kao i da sve zavisi od organizma individue, ali i navika i metabolizma. Zabluda je da se težina gubi, ako gladni odete u krevet, a isto tako konzumiranje hrane noću zapravo uopšte nije tako kobno. Naime, potrebna je uravnotežena ishrana, kao i činjenica da se ne prelazi određeni broj kalorija za dan, a to da li ćete jesti uvek do 18h ili i posle toga, je na vama.

Naravno, ovo ne znači da noću treba pojesti 100g čokolade i praviti se da je to zdravo. Trudite se da ne opteretite stomak pred spavanje kako bi vam san bio lagodan. Takođe, ne treba ni gladovati pred spavanje, jer vam to neće dozvoliti da mirno zaspite i otežavaće proces uspavljivanja.

Sami pronađite šta vam najviše odgovara, trudite se da ishrana bude uravnotežena, da sadrži i proteine i ugljene hidrate, masti, povrće i voće. Nemojte izbegavati potpuno slane grickalice, ukoliko vas to čini zadovoljnim, ali smanjite količinu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu