Dačić: Hapšenja u Kragujevcu nisu "politička" - iKragujevac


Vesti

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da akcije privođenja koje se odvijaju širom Srbije, uključujući onu u Kragujevcu nemaju nikakve veze sa političkim razlozima.

"Ja sam razgovarao sa Veroljubom Stevanovićem pre nekoliko meseci. Situacija u Kragujevcu nije dobra, jer postoji sukobljenost lokalnih vlasti i MUP-a i tužilaštva, tako da je potrebno utvrditi principe na kojima će se sarađivati u narednom periodu, ali ova akcija nema veze sa tim", rekao je Dačić novinarima prilikom posete bazi Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije.

Dačić je rekao da se uporedo sa pomenutom akcijom, odvija akcija koja se tiče zloupotreba u sportskim klubovima prilikom prodaje igrača, a u Vojvodini i akcija koja se tiče zloupotreba prilikom otkupa sekundarnih sirovina i tiče se neplaćanja poreza.

U Kragujevcu su privedeni direktor političke organizacije "Zajedno za Kragujevac" Zlatko Milić i vlasnik knjigovodstvenih agencija "AB2 i "Kont AB2" Žarko Biorac, koji se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja oštetili "Zajedno za Kragujevac" za oko 185 hiljada evra, kolika je Milićeva protivpravna imovinska korist

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu