In memoriam: Slavica Urošević Slaja - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu je preminula Slavica Urošević Slaja,  dugogodišnji rukovodilac Dramskog studija i Dečje pozorišne radionice, kao i Filmske radionice Doma omladine, posle kraće i teške bolesti u 55. godini života. 

Slavica Urošević Slaja rođena je 1957. godine u Kragujevcu. Završila je osnovnu školu „21. oktobar“, Prvu kragujevačku gimnaziju i potom studirala pravo. Od prvog razreda osnovne škole bavila se glumom, recitatorstvom, pisanjem, fotografijom i slikarstvom. Njena višestruko nadarena, kreativna i stvaralačka ličnost kasnije se pronašla u glumi, režiji i pedagoškom radu sa mladima kroz pomenute glumačke radionice. Pisala je i poeziju za koju je višestruko nagrađivana, a njene pesme su ušle i u Antologiju pesnikinja Kragujevca i antologiju „Pevači usnule prestonice“.Bila je jedan od osnivača Društva za preporod kragujevačke kulture, a više puta i član Saveta za kulturu grada. Dobitnik je brojnih priznanja Saveza amatera Srbije i Oktobarske nagrade grada Kragujevca.Njen širok duh i veliko srce učinili su je i velikim humanitarnim radnikom grada Kragujevca. Bila je saradnik Crvenog krsta i učesnik mnogih humanitarnih akcija, a neke je i sama organizovala.

Komemoracija povodom smrti Slavice Urošević Slaje biće održana u ponedeljak 24. decembra u 10 sati u Knjaževsko-srpskom teatru (scena Joakim Vujić) a sahrana istog dana u 13 sati na Stanovljanskom groblju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu