Poznati detalji stravičnog zločina u Specijalnoj bolnici u Kragujevcu: Pacijent stolicom ubio drugog, obračun navodno oko novca - iKragujevac


Vesti
Pacijent duševne bolnice u Kragujevcu T. N. (63) u petak je stolicom nasmrt pretukao drugog pacijenta, B. R., navodno jer mu je ovaj dugovao nešto novca.

Stravičan zločin dogodio se u petak, 30. decembra 2022, između 15 i 16 časova, u Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ u Kragujevcu. Obojica štićenika su redovno primali terapiju, a ranije nisu pokazivali znake agresije, prenose mediji.

„Na snimcima video-nadzora vidi se da je T. N. u vreme zločina nekoliko puta ulazio i izlazio iz sobe u kojoj je spavao B. R. Kamere ne pokrivaju unutrašnjost soba, ali su zaposleni videli na snimku da je T. N. u jednom trenutku seo na stolicu u hodniku ispred sobe B. R. Odmah su shvatili da se dešava nešto neobično, pa su otrčali do sobe B. R. i zatekli stravičan prizor. Pokušali su da mu pruže prvu pomoć, ali nije mu bilo spasa. T. N. je istom tom stolicom udario je u glavu B. R. dok je ležao u svojoj sobi. Pogodio ga je stolicom pravo u slepoočnicu, pa je B. R. brzo podlegao povredama“, navodi izvor.

Sagovornik napominje da je T. N. bio potpuno hladnokrvan posle zločina i nije pružao otpor bolničarima.

„T. N. je nedavno premešten u „Male pčelice“ iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde je izdržavao kaznu zbog napada na službeno lice. Psihijatri koji su upoznati sa njegovim slučajem kažu da se radi o čoveku koji je opasan po okolinu, iako je u trenutku zločina bio pod terapijom i nije pokazivao nikakve, pa ni najmanje znake agresije. Uzrok ove nesreće je navodno dugovnje od ranije“, navodi dobro obavešteni izvor.

Povodom ovog ubistva oglasilo se i nadležno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Oni najavljuju da će, nakon izveštaja nadležnih organa i razgovora sa zaposlenima u Zavodu, proceniti da li je bilo propusta u radu u ovoj ustanovi.

Zamenica Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Vesna Perović izjavila je da je štićeniku Doma za odrasle T. N. određeno zadržavanje do 48 sati, a telo nastradalog je poslato na obdukciju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu