U nedelju Kragujevački polumaraton i Trka za srećnije detinjstvo - iKragujevac


Vesti
Ispred zgrade Gradske uprave u nedelju 2.oktobra u 10.00 sati startuje 37. humanitarno rekreativna „Trka za srećnije detinjstvo“ a u 11.00 jubilarni 10. Kragujevački polumaraton, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Trasa trke biće ista kao i prethodnih godina, centralnim gradskim ulicama, a organizatori očekuju da u polumaratonskoj trci učestvuje oko 500 takmičara iz zemlje i regiona a u „Trci za srećnije detinjstvo“ oko 300. Kragujevački polumaraton ove godine obeležava svoj prvi veliki jubilej, i nadamo se da ćemo i ove godine iz Kragujevca poslati poruku o značaju negovanja zdravih stilova života i bavljenja sportom, rekao je Nenad Luković, predsednik Atletskog kluba Maraton KG. On je naglasio da se kragujevački polumaraton ponosi saradnjom sa Crvenim krstom koje je uspostavljena 2014. godine i dodao da je suština manifestacija masovnost i uključivanje što većeg broja ljudi svih starosnih kategorija, dok su sami rezultati u drugom planu.

Trka za srećnije detinjstvo organizuje se u dve kategorije. Prva je za decu za osnovce od prvog do četvrtog razreda koji će trčati kraću trasu, a druga je učenike od četvrtog do osmog razreda i srednjoškolce. Ove godine zbog interesovanja predškolaca i njihovih roditelja, posle proglašenja pobednika predviđena je promotivna šetnja u kojoj mogu da učestvuju svi koji to žele, sa ili bez startnog broja.

Crveni krst Kragujevca humanitarno rekreativnu „Trku za srećnije detinjstvo“ u sklopu nacionalne kampanje, organizuje 37. put. Prodajom startnih brojeva čija je cena simbolična i iznosi 50 dinara, Crveni krst obezbeđuje ono što je potrebno najmlađim korisnicima ove organizacije. Nekada su to udžbenici, nekad hrana, garderoba a pružamo podršku i porodicama sa decom ometenom u razvoju kada im je potreban prevoz do Beograda na neki od specijalističkih pregleda, rekla je Marica Patrnogić iz Crvenog krsta Kragujevac.

Tradicionalne trke koje se održavaju uz podršku grada Kragujevca veoma su značajne za promociju sporta, zdravlja, humanosti i našeg grada, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Kao pokrovitelji manifestacije na raspolaganju smo i Atletskom klubu Maraton KG i Crvenom krstu Kragujevac za sve probleme i teškoće koje mogu da nastupe, dodao je Stevović podsetivši da se ovakva trka za vreme pandemije korona virusa nije održala nigde osim u Kragujevcu. Uveren sam da će i ove godine biti veliki broj takmičara, da će atmosfera biti sjajna i da će sve biti na nivou iz prethodnih godina, zaključio je.

Inače, na platou ispred zgrade Gradske uprave, u sklopu manifestacije biće organizovan niz aktivnosti zabavnog i edukativnog karaktera namenjenih deci i roditeljima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu