"Koliko se posvetite nečemu, takav uspeh možete i očekivati": Poruka Ružića osmacima uoči završnog ispita - iKragujevac


Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je danas svim učenicima osmog razreda završetak osnovnog obrazovanja i poželeo im uspeh na predstojećem završnom ispitu, kao i u daljem školovanju.



- Znanje koje budete pokazali na ovom ispitu omogućiće vam da upišete željenu srednju školu i to je pravilo za sve u životu što vas čeka – koliko se posvetite nečemu, takav uspeh možete i očekivati - poručio je ministar Ružić i ocenio da je odabir daljeg školovanja važan zadatak.

- Zato razmislite dobro, oslušnite sebe i prepoznaćete ono u čemu ste dobri - naveo je ministar i podsetio da u školama u Srbiji ima dovoljno mesta.

Prema njegovim rečima, osnovne škole su mesto gde se uči i postižu prvi rezultati, ali i mesto gde se sklapaju prijateljstva. Ministar Ružić istakao je da su učenicima tokom školovanja najveći saveznici upravo nastavnici. On je izrazio uverenje da će svi učenici iz perioda osnovne škole sa sobom poneti lepe uspomene, kako na drugare, tako i na nastavnike.

Uskoro počinje i divan period srednjeg obrazovanja tokom kojeg ćete nadograđivati stečeno znanje i upoznati nove drugare. Zato budite srećni zbog novih iskustava. Ponosni smo na svakog od vas i srećni zbog vaših uspeha. U ime svih zaposlenih u Ministarstvu i svoje lično ime, upućujem vam iskrene čestitke na završenom osnovnom obrazovanju - poručio je ministar.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu